— Tarinamme —

Moi! Me olemme Suomalais-Italialainen pariskunta Katja Torvikoski ja Luca Calzavara ja olemme kehittelemässä Varkauteen uudenlaista matkailukohdetta. Ostimme keväällä 2017 Varkauden keskuskonttorin, jota remontoidaan parhaillaan, mutta kahvilamme on avoinna, joka aamu paistetuilla leivonnaisilla sekä erilaisilla virvokkeilla. Leivonnaisista erityisen suosittu on ollut Lucan isoäidin reseptillä valmistettu tiramisu. Talossa on myös tarjolla kokoustiloja vuokralle, eri alojen toimijoille.

Meille kulttuurin tuottaminen ja sen yhdistäminen matkailuun on ensisijaisen tärkeässä asemassa kuntatasolla. Omistamme Varkauden vanha A. Ahlströmin Keskuskonttorirakennuksen, vuodelta 1840, neliöissä 1900m2. Olemme onnistuneet luomaan pienimuotoisen, jo toimivan matkailukeskuksen taiteen ympärille tavoitteena saada käynnistymään kulttuurivaihto. Teemme myös yhteistyötä eettisin perustein paikallisen nuorten syrjäytymistä ehkäisevien toimitahojen kanssa tilankäyttöjen osalta. Meillä on myös alkamassa kulttuurivaihto ja taideresidenssitoiminta Suomi-Italia välillä.

Olemme jo toimiva turistikohde ja tarkoituksenamme on profiloitua vakavasti otettavana kulttuuritalona. Kulttuurivaihto Venäjän kanssa on jo alkanut festivaalitoiminnan osalta. Järjestämme paikallista Street Food Fest Varkautta, johon osallistuu +1200hlö/v. Tarkoitus on myös yksityisenä yrityksenä osallistua kaupungin kulttuuritoiminnan kehittämiseen ja sponsoroida tiloin erityisryhmiä ja järjestöjä, joilla on vain vähän toimintaedellytyksiä ilman ulkopuolelta tulevaa tukea. Kiinteistömme kattaa näillä hetkillä 480m2 galleriatilaa, 450m2 koulutustiloja ja 950m2 perustettavaa taideresidenssitilaa. Näitä myös kehittäisimme.

Toimimme jo koko maan alueella, olemme tärkeä toimija matkailukohteena maakunnallisesti, sekä ulkomaalaisille turisteille maakunnassa. Tarkoitus jatkaa ja laajentaa kansainvälistä kulttuurivaihtoa, kohdemaina tällä hetkellä Venäjä ja Italia.

Turistikohteena taiteen osalta toimiessamme, olemme tärkeä käyntikohde maakunnallisesti. Ilta-aukioloaikamme mahdollistaa taiteen myös nuorille aikuisille, jotka eivät muutoin kulttuuritapahtumissa kävisi. Meillä on galleriatiloissa mm. esiintymislava, jossa järjestämme paikallisen bändiklubin avustuksella pienimuotoisia konsertteja. Olemme perheystävällinen käyntikohde. (Toimimme myös mikroyrittäjätalona)

Koska toimimme hyvin yhteisöllisesti, on jokaisella mahdollisuus vaikuttaa kehitettävään toimintaan aivoriihellä. Rakennukselle on käyty korjauksen osalta ensimmäinen vaihe jo lävitse eli peruskorjaus. Se oli vuosina 2017-2019. Vuonna 2020-2022 on tarkoitus viimeistellä kulttuuritoiminnan eri osiot laitehankintoineen ja palkkauksineen. Olemme autorahoitteisessa kulttuuritalohankkeessa pioneeriprojekti. Hankkeen totetutus luo suuntaa myös muille vastaaville alkaville projekteille ja malleja, joilla toimintaa voidaan rahoittaa itse. Toimimme ns. Underground ponnistavien taiteilijoiden keskuudessa. Meillä on myös hyvät ja toimivat koulutustilat.